Image

Gimmel köpte i Bollnäs

Transaktioner Gimmel Fastigheters första förvärv handlar om ett bestånd i Bollnäs.
Publicerad den 18 Mars 2014

I förra veckan berättade Lennart Schuss att hans nya bolag Gimmel Fastigheter har gjort sitt första förvärv.

Nu står det klart att det handlar om ett bestånd i Bollnäs. Säljare är Helsingehus och dess ägare Olov Johansson, som säljer hela sitt bestånd. Det underliggande fastighetsvärdet för de 600 lägenheterna är 240 miljoner kronor.

– Allting är egentligen en tillfällighet. Förra året blev jag kontaktad av en mäklare som letade ett fastighetsbestånd för en uppdragsgivares räkning. Sedan har vi pratat i ungefär ett halvår, säger Olov Johansson till Ljusnan.se.

– Men jag har inte själv lagt ut innehavet till försäljning. Det var köparna som sökte upp mig.

Helsingehus köpte större delen av beståndet från kommunala AB Bollnäs Bostäder 2005.
– Det här är en affär med blandade känslor. Jag känner lite sorg i hjärtat. Det har gått jättebra att driva verksamheten i Bollnäs och vi har ytterst få tomma lägenheter, säger Olov Johansson till Ljusnan.se.

– Men jag fick ett bra bud. Och man vill ju göra lite business om man kan. Dessutom vet jag att köparen har muskler och planerar flera nysatsningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige