Image

Genova på väg att emittera fler preffar

Ekonomi/Finansiering Genova har gett ABG Sundal Collier och Carnegie i uppdrag att undersöka möjligheterna att emitter nya preferensaktier till en begränsad grupp identifierade investerare.
Publicerad den 30 Augusti 2016

Likviden för de Preferensaktier som eventuellt kan komma att emitteras är avsedd att stärka rörelsekapitalet, möjliggöra investeringar i befintligt fastighetsbestånd samt utöka Genovas fastighetsbestånd.

Skälet till avvikelse från aktieägarna företrädesrätt genom genomförande av en riktad nyemission är att det med hänsyn till de lägre kostnader för förfarandet och tidsaspekten som en sådan emission innebär sammantaget och med tillräcklig styrka talar för att det ligger i bolagets och därmed aktieägarnas intresse att göra en emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

ABG Sundal Collier AB och Carnegie Investment Bank AB är finansiella rådgivare medan Gernandt & Danielsson är legal rådgivare till Genova.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige