Image

Gavlegårdarna sparar genom temperaturmätning och styrning

Energi/miljö Gävles kommunala fastighetsbolag Gavlegårdarna började 2015 med tempmätning av sitt bestånd på 14.500 lägenheter och har nu installerat givare i nästan alla lägenheter. I kombination med styrning på innetemp har det resulterat i minskade uppvärmningskostnader med 2 – 2,5 miljoner kronor per år.
Publicerad den 6 November 2017

- I våra hus, som främst är från 1950 till 70-tal, har vi historiskt sett haft ojämna temperaturer i många av våra lägenheter, vilket ha resulterat i onödigt höga uppvärmningskostnader. Med Ecoguards trådlösa system för tempmätning i kombination med Curves så får vi ett kostnadseffektivt verktyg för att optimera våra hus, säger Håkan Wesström, energicontroller på Gavlegårdarna.

För Gavlegårdarna var arbetet med att optimera husen till ett jämnare klimat och få koll på de som var för varma och de som var för kalla en mycket viktig orsak till införandet av tempmätning. Men också att man ville ha ett system som gjorde ärendehantering lättare för kundvärdarna i deras samtal med hyresgästerna om innetemperatur.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige