Image

Galären köper i Luleå

Transaktioner Galären köper fastigheten Valen 7 i hörnet av Kungsgatan och Stationsgatan mitt i centrala Luleå för 23 miljoner.
Publicerad den 9 Oktober 2015
Galären köper en fastighet i centrala Luleå för 23 miljoner kronor. Bild: Husman Hagberg
Galären köper en fastighet i centrala Luleå för 23 miljoner kronor.

Fastigheten utgörs av två äldre byggnader med bostäder och ett mindre hotell. Galären kommer att äga, utveckla och förvalta fastigheten.

-Vi är glada att kunna öka vårt bestånd med ytterligare en fastighet i centrala Luleå, berättar Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå. Läget på fastigheten är mycket bra och vi äger sedan tidigare fastigheter i angränsande kvarter.

Byggnaderna innehåller 15 bostäder, några mindre lokaler, garage, markparkeringar och Park hotell. Hörntomten på 1 320 kvadratmeter är en stor tomt för centrum och är i dag lågt exploaterad.

-Det händer mycket kring Kungsgatan idag, den har blivit den största gatan i centrum, efter Storgatan. Mycket genomfartstrafik och flera anslutande byggprojekt i området, ger stor potential för fastighetens framtid, menar Magnus Bjuhr, projektchef och vice vd på Galären.

Galären kommer att tillträda fastigheten den 1 december i år.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige