Image

Fyller upp Sydsvenskans ytor

Uthyrning Numera Mässor och Candidator har båda tecknat kontrakt om vardera 750 kvadratmeter i Sydsvenska Dagbladets gamla lokaler i Malmö. Newsec förvaltar fastigheten på uppdrag av en tysk fastighetsfond.
Publicerad den 27 Mars 2017
Newsec hyr ut i Sydsvenskans gamla lokaler i Malmö. Bild: Newsec
Newsec hyr ut i Sydsvenskans gamla lokaler i Malmö.

Fastigheten Cronholm 1 i Malmö, även kallad HUS1, fungerade fram till för bara några år sedan som kontor och tryckeri åt Sydsvenska Dagbladet. När tidningen flyttade ut öppnades möjligheter för fler företag att sitta på en kombination av kontor och processverksamhet i anslutning till stadens norra infartsled.
Numera Mässor, som tecknade sitt avtal redan i augusti, flyttar in på 763 kvadratmeter och Candidator, som tecknade kontrakt i februari, flyttar i maj in på 756 kvadratmeter.
- Det är roligt att arbeta med byggnader med mycket historik. Kombinationen av industriell verksamhet och kontor möjliggör för rätt coola lösningar som jag tror har varit viktiga faktorer i hyresgästernas val, säger Gustav Dahlfors, kundansvarig på Newsec Asset Management.

- Candidator upplever stark tillväxt och ser därför stora fördelar med att flytta in i HUS1. Dels är läget mycket gynnsamt där man slipper de värsta köerna in till centrum, dels har vi erbjudits en flexibel lösning som kommer att stödja vår fortsatta tillväxt i Malmö, säger Paul Skarin, regionchef på Candidator.

Fastigheten utvecklas just nu med en lunchpoint i bottenplan för hyresgäster och kringliggande verksamheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige