Image

Fridhem och Patriam köper i Stockholm

Transaktioner Fridhem och Patriam har via ett gemensamägt bolag, Karlbergsvägen 77 Fastighets AB, köpt fastigheten Kadetten 29 i centrala Stockholm av Scandinavian Property Group.
Publicerad den 16 Februari 2017

Kadetten 29 är en kontorsfastighet belägen på Karlbergsvägen 77-79 i hjärtat av Birkastan. Fridhem och Patriam ser en attraktiv utvecklingspotential i fastigheten och en detaljplaneprocess pågår med målsättning att möjliggöra nybyggnation av cirka 90 lägenheter över åtta våningar. Fastigheten tillträds den 15 februari 2017.

Affären finansieras till del av en emission av preferensaktier om 223 miljoner kronor riktad till institutionella investerare. Investerarintresset för preferensaktierna var starkt och emissionen övertecknades kraftigt. Totalt emitterades 2 230 000 preferensaktier. Aktien berättigar till en preferensutdelning samt vinstdelning i projektet, vilket utbetalas vid projektets färdigställande. Totalt deltog över 120 investerare i emissionen. Preferensaktierna avses noteras på Nasdaq First North.

– Genom emissionen möjliggör vi denna mycket intressanta affär och öppnar en ny finansieringskälla för Fridhem. Vi är mycket glada över det stora förtroende investerarna har visat oss, säger Jens Rastad, vd för Karlbergsvägen 77 Fastighets AB samt Fridhem Fastighetsutveckling Stockholm AB.

– Fastigheten har ett unikt läge i Birkastan och vi ser stora möjligheter att utveckla fantastiska bostäder under de kommande åren i linje med vår strategi om exklusivt och hållbart boende där vår vision är att skapa rum och tid för det goda livet, säger Andreas Holmberg, vd för Patriam.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Marcus Widén

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige