Image

Framgångar i årets hyresförhandlingar

Stockholm I början av februari har 180 000 lägenheter i Stockholmsregionen fått sin hyra färdigförhandlad med en snitthöjning under 0,7 procent. Samtliga allmännyttiga bostadsbolag är klara, förutom Lidingöhem AB. Uppgörelserna inom allmännyttan rör knappt 157 000 lägenheter.
Publicerad den 13 Februari 2017

Uppgörelserna blir klara löpande och en hel del avtal skrivs på två år, något som i slutändan innebär trygghet och stabilitet för hyresgästerna. Sex färdiga uppgörelser visar att drygt 37 500 lägenheter har avtal för två år framöver, där höjningarna för 2018 ligger på mellan 0,64 till 0,69 procent.

Bolagen är Järfällahus, Förvaltaren, Botkyrkabyggen, Sigtunahem och Ekerö Bostäder, i ett fall har en överenskommelse träffats som ännu inte är offentlig.

– Det känns mycket tillfredsställande att vi redan i februari har förhandlat hyrorna för 180 000 lägenheter. Det är sällan vi så pass tidigt i förhandlingsomgången har uppnått denna mängd överenskommelser, säger Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Stockholm.

– Glädjande är också att vi med privata fastighetsägare har träffat överenskommelser för över 23 000 lägenheter för 2017. De senaste är Ikano Bostad, Balder, Wallenstam, Victoria Park, Rådstornet och Akelius i Tyresö. Vi värdesätter att vi har motparter som är med och tar ansvar för systemet och därmed för sina hyresgäster, konstaterar Per Björklind.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige