Image

Fortsatt hög byggtakt för bostäder i Malmö

Bygg/Arkitektur Den höga byggtakten i Malmö fortsätter, 2016 beviljades nästan 4 000 bygglov och redan första kvartalet har bygglov för över 1 000 bostäder beviljats. På fredagen gav stadsbyggnadsnämnden klartecken åt flera stora projekt i Malmös utbyggnadsområden.
Publicerad den 27 Mars 2017

På Ön ska Riksbyggen uppföra ett u-format kvarter omgärdat av Lotshusgatan, Lotsparken och Sundholmsparken och med en gemensam gård i mitten. Tegelfasaden knyter an arkitektoniskt till det gamla Limhamn. Husen rymmer 119 bostadsrätter, främst tvårums- och trerumslägenheter, några fyror. Inflyttningen är planerad att börja våren 2019.

I Hyllie kommer MKB att bygga två flerbostadshus med totalt 108 hyresrätter i kvarteret Dungen, strax söder om Quality Hotel View. Det ena huset vetter mot Hyllie allé och uppförs i tio våningar. Det andra är en sammansatt byggnad med en högre del om åtta våningar och en lägre om fyra våningar med takterass. Infällt i taknockarna placeras solceller. Lägenheterna får ett till fyra rum med tyngdpunkten på smålägenheter. I bottenplan byggs butikslokaler.

På gränsen mellan Hyllie och Limhamn växer Elinelund fram i snabb takt. Här ska Ikano Bostad AB bygga fem flerfamiljshus längs Högatan med totalt 139 hyreslägenheter. I två av husen ska finnas butikslokaler. Husen får fem våningar.

– Vi har redan ett rekordhögt bostadsbyggande i Malmö. Vad vi gör nu är att grunda för att detta ska bli det nya normala. Särskilt glad är jag över den framåtanda och det långsiktiga kvalitetstänkande som jag ser i projekten, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– Nu omvandlas ytterligare några av Malmös öde platser till levande kvarter med bostäder och arbetsplatser, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige