Image

Första spadtaget för Peab i Halmstad

Bostäder Planerna för Villa Tallvik påbörjades redan för flera år sedan men i veckan togs första spadtaget för det som ska bli sammanlagt 25 lägenheter bara ett par stenkast från salta bad.
Publicerad den 27 Mars 2015
Första spadtaget för Villa Tallvik togs av (från vänster) Sara Bergström, projektutvecklare Peab, Suzanne Åkerlund, kommunalråd, och bostadsrättsköparen Göran Svensson. Bild: Peab
Första spadtaget för Villa Tallvik togs av (från vänster) Sara Bergström, projektutvecklare Peab, Suzanne Åkerlund, kommunalråd, och bostadsrättsköparen Göran Svensson.

Det var en bra uppslutning när Peab kallade till första spadtaget. Från kommunens samhällsbyggnadskontor kom Fredrik Ottosson och konstaterade att det finns en hög efterfrågan på nya lägenheter i Halmstad. Samma iakttagelse gjorde även kommunalrådet Suzanne Åkerlund och framhöll hur viktigt det är att fler människor får tillgång att bo i ett attraktivt boende och bidra till att flyttkedjan fortsätter att utvecklas i tider med bostadsbrist.

Flera av köparna fanns också på plats. Bland andra Göran Svensson som satte upp sig som första intressent 2011.

- Känns oerhört bra att vi nu får möjlighet att förverkliga våra framtida planer. Vi har en villa bara några hundra meter härifrån och uppskattar att kunna bo kvar i området men att slippa ansvaret för en stor trädgård.

Till mer långväga köpare hörde makarna Lena och Mats Friberg som kommer flytta till Halmstad efter 40 år i Malmö.

- Nu får vi möjligheten att kunna flytta hem igen med närhet till gamla vänner och ett väldigt vackert område. Sedan är vi attraherade över lägenheternas planlösning och att Villa Tallvik i sig är en unik byggnad, sa Lena Friberg.

Av de 25 lägenheterna är tolv sålda och ytterligare ett par lägenheter är reserverade. Sara Bergström som är projektutvecklare på Peab Bostad har kunnat noterat ett ökat intresse för Villa Tallvik.

– Vår arkitektbyrå Möller arkitekter har tagit fram ett förslag som är lite utöver det vanliga med öppna planlösningar och ljusinsläpp från två håll. Vi vill med Villa Tallvik lyfta fram det bekväma boendet med ändå utnyttja närheten till havet och naturen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige