Image

Förbättrade siffror från Prime Living

Bolag Prime Livings rörelseresultat uppgick till 90 miljoner kronor under Q1 (9).
Publicerad den 16 Maj 2017
Ingvor Sundbom Ingvor Sundbom

Koncernens intäkter under perioden januari-mars uppgick till 12 233 (7 777) TSEK och rörelseresultatet uppgick till 90 061 (9 381) TSEK. Värdeförändring av fastigheter uppgick till 88 614 (8 911) TSEK och resultatet före skatt blev 80 272 (7 835) TSEK.

Vd Ingvor Sundbom:
- Den andra maj 2017 tillträdde jag som ny vd och koncernchef för Prime Living och det känns spännande att ha fått styrelsens förtroende att ta över rollen efter Jan Severa.

- Omsättningen för perioden steg med 57 procent och rörelseresultatet ökade till 90,1 mkr jämfört med 9,4 mkr första kvartalet 2016. Avkastningen på eget kapital uppgick till 28 procent. I slutet av perioden uppgick kassan till 92,9 mkr medan det egna kapitalet uppgick till 755,4 mkr, en ökning med närmare 9 procent jämfört med föregående period. Vår soliditet är fortsatt god och uppgick vid periodens slut till 40 procent och finansieringsportföljen är stabil.

- Om vi blickar framåt är vår ambition att växa vidare med en fortsatt god lönsamhet och med stabila kassaflöden såväl i Sverige som internationellt. Under kommande halvår inleder vi därmed även arbetet med att systematisera och effektivisera affärsdrivande processer i bolaget för att stödja kommande tillväxtplaner och listbyte. 2017 kommer bli ett spännande år med intensivt arbete för att ta Prime Living till nästa nivå!

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige