Image

Folkspel flyttar till Gamlestaden

Uthyrning L2 Fastigheter har tecknat hyresavtal med Folkspel om att flytta in i Lokomotivet i Gamlestaden i Göteborg. Det innebär samtidigt starten för ombyggnaden av en före detta lokverkstad till kontor. – Det känns väldigt kul att byggstarta projektet och att vår första hyresgäst är ett så välkänt och betydelsefullt företag för svenskt föreningsliv, säger Karl Ljunggren, vd på L2 Fastigheter.
Publicerad den 8 December 2017

Det nya hyresavtalet omfattar cirka 1 500 kvadratmeter av totalt 6 600 kvadratmeter som finns i Lokomotivet efter ombyggnaden av det före detta lokstallet.

– Lokomotivet är en väldigt karaktäristisk byggnad med sin halvcirkelrunda form, där de tidigare portarna ersätts med stora glasade partier och där vi återställer fasaden till sitt ursprungliga skick. Invändigt kännetecknas miljön av ljus och rymd med en takhöjd på upp till sju meter, där vi bevarar och synliggör husets historia och dess unika uttryck med stål, tegel och betong.

Enligt Karl Ljunggren är det i dag allt fler företag som ser sina kontorslokaler som en viktig del av sitt varumärke och en tydlig bärare av företagets värderingar. Men utan att ge avkall på alla funktioner och krav som ställs på en modern och effektiv arbetsplats. 

– Internationellt har det här varit en trend i flera år med att sitta i profilerade och gärna historiska miljöer. Nu märker vi att efterfrågan på kontor med karaktär ökar också här i Sverige. Dessutom gör närheten till centrala Göteborg och den snabba expansionen av hela Gamlestaden att allt fler söker sig hit.

För Folkspel var det flera faktorer som gjorde att valet att flytta verksamheten till Gamlestaden till slut var ganska enkelt.

– Det kändes helt rätt redan från början och är lite som att flytta hem igen. Vi hade under flera år kontor i Gamlestaden när Bingolotto växte och blev ett av Sveriges populäraste lotterier och tv-program. Eftersom programmet fortfarande sänds från Gamlestaden känns det bra att fysiskt vara nära tv-studion och produktionen. Bingolotto är fortfarande ett av våra största spel och naturligtvis väldigt viktigt för alla de organisationer och föreningar som vår verksamhet finansierar, säger Hans Sahlin, vd för Folkspel.

Närheten till kollektivtrafiken, närheten till de större trafiklederna samt bra parkeringsmöjligheter var andra faktorer som bidrog till valet att flytta till Lokomotivet.

– I Lokomotivet får vi möjlighet att utforma en arbetsplats som helt och hållet är anpassad efter våra behov och önskemål. Här bygger vi ett nytt högkvarter i moderna och energigivande lokaler som ska hjälpa oss att möta utmaningarna på en allt tuffare och allt mer konkurrensutsatt spelmarknad. Hela den genuina känslan i Lokomotivet stämmer väldigt väl med vilka vi är och vad vi står för. Med moderna kontorsytor ökar även möjligheterna för oss att jobba närmare varandra inom företaget. Det bidrar förhoppningsvis till ökad trivsel och ett ökat engagemang hos alla medarbetare och därigenom ökade intäkter till svenskt föreningsliv.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige