Image

Faveo projektledning köper bolag

Bolag Faveo projektledning har förvärvat teknikkonsultbolaget Projektkontroll AB. Avtalet som undertecknades den 29 oktober innebär att Faveo tar över hela verksamheten i Projektkontroll AB omfattande tio anställda och fem underkonsulter.
Publicerad den 31 Oktober 2014
Torbjörn Hall och Lise Langseth. Bild: Faveo
Torbjörn Hall och Lise Langseth.

Faveo projektledning, Nordens ledande företag inom professionell projektledning, har förvärvat Projektkontroll AB. Projektkontroll är ett teknikkonsultbolag som sedan 1991 erbjudit stöd åt fastighets- och anläggningsägare inom sektorerna samhällsbyggnad, miljö och energi. Företaget har 15 medarbetare placerade vid de två kontoren i Hallsberg och Öregrund. Alla blir de nu en del av Faveo projektledning.

– Projektkontroll har de senaste åren etablerat sig som en leverantör till de stora energibolagen, berättar Torbjörn Hall, vd för Projektkontroll. För att kunna ta nästa steg i vår utveckling behöver vi dock större bredd och djup, det får vi genom sammanslagningen med Faveo. Tillsammans kan vi utforma ett slagkraftigt erbjudande till energibolagen. Med sammanslagningen säkrar vi också verksamheten för medarbetarna i Projektkontroll, det är viktigt för mig personligen. Vi och Faveo har i mångt och mycket samma syn på våra medarbetare, de är individer och inte anställda resurser, säger Torbjörn Hall.

Sammanslagningen med Projektkontroll är dock ingen ny idé. Företagen har samarbetat under ett antal år och förtroendet mellan företagens konsulter är stort. Under sommaren tog diskussionen om samgående ny fart.

– Faveo projektledning har en uttalad strategi att växa både organiskt och genom förvärv. Vår ambition är att vara Nordens snabbast växande projektledningskonsult. Hittar vi då duktiga projektledningsföretag som är intresserade av samarbete så är vi öppna för diskussion. Projektkontroll är ett bra exempel på en mindre aktör som kompletterar oss på ett utmärkt sätt. Med förvärvet av Projektkontroll stärks vårt erbjudande samtidigt som Faveo får en bättre lokal förankring i Forsmarksområdet, berättar Lise Langseth, vd för Faveo projektledning.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige