Image

Fasticon Kompetens startar nytt bolag - söker vd

Bolag Fasticon Kompetens Holding AB startar ett nytt bolag för specialistbemanning inom samhällsbyggnadssektorn.
Publicerad den 8 Juli 2016
Jonas Gustavsson. Bild: Fasticon Kompetens
Jonas Gustavsson.

Det nya bolaget ska fokusera på att säkra branschens kompetensförsörjning inom fastighetsdrift, installation, byggkompetenser samt inre och yttre skötsel.

- Det finns ett enormt behov av kompetens inom de här områdena, och behovet kommer bara att öka de kommande åren, vilket även visas av vår nyligen genomförda Kompetensbarometer med fokus på 2020.Vi har lyssnat på marknaden och våra kunder och startar därför den nya verksamheten som ska tillgodose samhällsbyggnadssektorns stora kompetensbehov, säger Fasticon Kompetens Holdings koncernchef Jonas Gustavsson.

Ambitionen är att bli det ledande kompetensförsörjningsbolaget även inom den nya nischen.

- Vårt fokus blir främst att kartlägga, bygga relationer och stödja med resurser för att kompetensutveckla kandidaterna så att vi når en matchning mot uppdragsgivarnas behov. Som ett led i detta planerar vi att även att starta upp en utbildningsverksamhet inom kort, säger Jonas Gustavsson.

- För att samhällsbyggnadssektorns behov av kompetens ska tillgodoses kan man inte bara rekrytera från varandra. Det är oerhört viktigt att man får in kompetens utifrån, inte minst från ungdomar och nyanlända med kompetens som behöver valideras. Vår verksamhet skall präglas av ansvarstagande, vi tar samhällsansvar i flera led.

Fasticon Kompetens inleder nu rekryteringsprocessen kring det nya bolagets vd.

- Vi söker i första hand efter en person från bygg- eller fastighetsbranschen, en person med egen erfarenhet från drift- eller entreprenadsidan som idag sitter som högre chef i branschen. Vi söker en entreprenöriell, driven affärsman/kvinna, en modig person som vill anta utmaningen att bryta ny mark, forma nya produkter och koncept och vara med på vår tillväxtresa, säger Fasticon Kompetens Holdings styrelseordförande Ola Gunnarsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige