Image

Fabege utsedd till Årets Cero-utmanare

Energi/miljö Fabege belönas med utmärkelsen Årets Cero-utmanare för sitt arbete i Arenastaden.
Publicerad den 9 Oktober 2015
Mia Häggström Bild: Fabege
Mia Häggström

Climate and Economic Research in Organizations (CERO) är ett koncept utvecklat för att hjälpa organisationer att hitta ekonomiskt hållbara strategier att nå uppsatta klimatmål för resor. Medarbetarnas resebeteende och acceptans för alternativa åtgärder analyseras och modelleras explicit för att nå maximalt stöd i organisationen. Modellen är utvecklad i en doktorsavhandling vid KTH och tillämpas idag av flera stora företag och offentliga aktörer.

Fabege hedras nu för sitt arbete i Arenastaden och tilldelas priset Årets Cero Utmanare för sina påverkansinsatser mot andra aktörer i samhället i arbetet mot ett hållbart transportsystem.

- Fabege tilldelas priset för sitt engagemang som drivande aktör i omställningen till ett hållbart transportsystem genom lokal näringslivssamverkan i Arenastaden, säger Markus Robèrt, PhD, forskare och grundare av CERO.

Fabeges medarbetare har deltagit i CERO resvaneundersökning och nu pågår arbetet med att utforma en handlingsplan för att öka medarbetarnas välbefinnande och samtidigt minska den totala klimatbelastningen tack vare nya resvanemönster. Bland de stora aktörer som kommer att flytta till Arenastaden inom de närmaste åren har flera valt att genomföra resvaneundersökningar och därmed öka medvetenheten kring ett mer hållbart resande.

- Vi är mycket glada över att vårt arbete har uppmärksammats på detta sätt. I rollen som ansvarstagande stadsdelutvecklare brinner vi naturligtvis för både kollektivtrafik och cykelpendling och förändrade resvanemönster innebär oftast en vinst för både individen och samhället, säger Mia Häggström, miljö- och teknikchef Fabege.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige