Image

Fabege hyr ut stort till Swedbank

Uthyrning Swedbank samlokaliserar flera olika funktioner till Grand Central Sundbyberg och hyr cirka 16 500 kvadratmeter av Fabege.
Publicerad den 19 September 2017
Swedbank hyr i Grand Central Sundbyberg. Bild: Fabege
Swedbank hyr i Grand Central Sundbyberg.

Det gröna hyresavtalet är på tio år och inflyttning beräknas ske i slutet av 2018. I och med avtalet är hela kontorsdelen av byggnaden fullt uthyrd.

Grand Central Sundbyberg kommer tillsammans med Swedbanks befintliga lokaler på Landsvägen 40 utgöra bankens huvudkontor.

– Vi är glada över att vi har kunnat erbjuda Swedbank precis den lösning de önskar. Här får banken närhet till sin andra huvudkontorsbyggnad, ett svårslaget kollektivtrafikläge och fullt ut möjlighet att sätta sin prägel på ett modernt kontorshus som redan i grunden har en stark identitet, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef affärsutveckling på Fabege. 

Grand Central Sundbyberg kommer att uppfylla kraven för Breeam nivå Very Good. Det innebär bland annat att det kommer finnas cykelparkering och omklädningsrum, laddstolpar för elbilar i huset samt sedumtak för att minska påverkan på stadens dagvattensystem.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige