Image

Fabege hyr ut i Söderstaden

Uthyrning Genom ett nytecknat hyresavtal med Fabege får hela Ebab-koncernen utrymme att växa i nya lokaler i kvarteret Pelaren i Söderstaden.
Publicerad den 28 April 2017
Ebab flyttar till kvarteret Pelaren. Bild: Fabege
Ebab flyttar till kvarteret Pelaren.

Kvarteret är i full produktion och inflyttning väntas ske i januari 2019. De nya lokalerna kommer att omfatta cirka 2 200 kvadratmeter.

– Den här flytten har ett stort symbolvärde för oss. För fortsatt tillväxt men också för att realisera vår vision om att bidra till ett hållbarare samhälle, skapa en kultur byggd på framåtanda och inte minst för att attrahera fler medarbetare som vill vara med på vår resa. Med en flytt förflyttar vi oss visserligen fysiskt men det handlar lika mycket om att positionera oss rätt som företag, säger Kaarel Lehiste, koncernchef och vd för Ebab.

De nya lokalerna uppfyller Ebabs idé om att tänka hållbart på alla nivåer med miljöcertifiering och ett grönt hyresavtal. I fastigheten finns också cykelgarage och möjlighet att ladda elbilar.

Ebab lämnar de nuvarande lokalerna på Trädskolevägen 17 vid årsskiftet 2018-2019. Den 2 januari 2019 blir den första arbetsdagen på det nya kontoret.

Kvarteret Pelaren byggs av Fabege med adress Pastellvägen 2-6 mitt emot Globen, invid Nynäsvägen. Bland övriga hyresgäster som tecknat avtal finns teleoperatören Tre samt IT-infrastrukturbolaget Stokab. I och med att Ebab flyttar är det nya kontorshuset vid Globen i nya Söderstaden i det närmaste fullt uthyrt. Bara cirka 900 kvadratmeter återstår att hyra ut.

– Vi ser ett klart ökat intresse för den södra sidan, vilket vi som stadsdelsutvecklare tycker är positivt för det skapar en bra balans i staden. Tack vare att starka varumärken hittar söderut kommer den positiva utvecklingen av ökad service, tätare kollektivtrafik och innerstadskänsla att fortsätta att utvecklas i snabb takt, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Utöver uthyrningarna i Pelaren, har Hammarby Sjöstad lockat många företag som till exempel Firefly och Apegroup. Även Naturvårdsverket fastnade för den allt populärare stadsdelen och har tecknat avtal om flytt till Fabeges nystartade projekt Trikåfabriken under våren 2019.

– Vi är oerhört stolta över att ha hyrt ut över 30 000 kvadratmeter kontor söder om Slussen på relativt kort tid. Det är utvecklingen med ännu bättre kommunikationer, serviceutbudet, spännande grannar, evenemangen i Globen och innerstadskänslan i Hammarby Sjöstad som vi ser lockar företagen, säger Andreas Malmsäter, uthyrnings- och marknadschef för Fabege.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige