Image

Etapp två av Galleria Boulevard i Kristianstad har öppnat

Bygg/Arkitektur Kristianstad befäste sin position som shoppingstad ytterligare när andra etappen av Galleria Boulevard öppnade på torsdagen.
Publicerad den 27 Mars 2015
Den andra etappen av Galleria Boulevard är nu klar och på torsdagen slogs portarna upp. Bild: Steen & Ström
Den andra etappen av Galleria Boulevard är nu klar och på torsdagen slogs portarna upp.

Något som varit efterlängtat av både handlare och besökare i city. Första etappen av den nya citygallerian öppnade i oktober 2013 med drygt femton butiker, varav flera butiker som var helt nya för Kristianstad. I etapp två tillkommer ytterligare drygt ett tjugotal nya butiker och flera restauranger och caféer.

Bio Kosmorama med sin nya foajé och sex salonger utgör basen i den restaurang- och nöjesmix som är den andra etappens kännemärke. Kvällsöppna restauranger och caféer med uteserveringar kommer också att bidra till att göra stadskärnan mer levande och trivsam att vara i.

Generösa och bekväma sittytor i det ljusa Nya Torg och ett stort familjerum bidrar till att Galleria Boulevard blir den självklara nya mötesplatsen i Kristianstad. I samband med öppningen introduceras också nya förlängda öppettider och tillsammans med handelsföreningen lanseras också ett gemensamt presentkort för Galleria Boulevard och många av stadskärnans övriga butiker.

- Andra etappen har varit efterlängtad av alla och det blir både nya mötesplatser och spännande butiks- och restaurangtillskott för Kristianstad, säger Hanna Meijer, Center Manager för Galleria Boulevard.

Gallerian har ritats av Fojab Arkitekter och när den står helt klar kommer den att innehålla cirka 70 butiker, caféer och restauranger och en biograf. Till gallerian hör även ett centralt beläget parkeringshus som tillför över 1000 parkeringsplatser till stadskärnan

Galleria Boulevard omfattar totalt ca 86 000 kvadratmeter varav cirka 28 000 kvadratmeter handel. Investeringen beräknas till drygt en miljard kronor.
Projektteamet arbetar nu vidare med sista etappen som kommer att innehålla fler butiker samt planer för bostäder på taket av Galleria Boulevard.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige