Image

Erik Paulsson om billiga bostäder och hälsan

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Erik Paulssons planerar att sätta två nya bolag på börsen. Fokus ligger på billiga hyresrätter. Om detta, sin hälsa och mycket mer pratade han på Fastighetsmarknadsdagen i Öresund.
Publicerad den 25 November 2015
Erik Paulsson. Bild: Henrik Ekberg
Erik Paulsson.

Som sista punkt på Fastighetsmarknadsdagen i Malmö Börshus intervjuade Helena Stålnert fastighetsprofilen Erik Paulsson som berättade om sin resa från Bjärehalvön till fastighetsbranschen i Stockholm. Till exempel om när han köpte Malmö Börshus för en krona i slutet av 70-talet.
– Huset behövde ju byggas om, det var anledningen till att det var så billigt. Men det var första steget för mig in i Malmö. Och titta vad fint det är här i Börshuset.

Han pratade om Norrviken, en företagsby som kommer att stå helt klar om 10-20 år, och om satsningen på två nya bolag som ska börsnoteras. Ett med säte i Stockholm och ett i södra Sverige.

Helena Stålnert:
– Hur ska ni klara av att bygga billiga bostäder?

Paulsson:
– Det gäller att anpassa kostymen. Vi måste se till så att det går att bygga billiga bostäder för studenter och alla de som kommer till Sverige nu.

Han uppmanade även politikerna att snabbt ta fram byggbar mark och att beslut fattas utan tidskrävande överklaganden.
– Jag skulle även vilja säga till politikerna att de ska lyssna på företagarna och på svenska folket. Jag lyssnar mycket på andra människor och det är viktigt.

Helena Stålnert frågade också hur han i dag ser på mutanklagelserna som riktades mot honom i samband med bygget av Friends Arena.
– Jag friades till 100 procent och skäms ingenting för Arenastaden i Solna som kommer att få över 30 000 arbetstillfällen. Det är ett fantastiskt område.

Stålnert:
– Du är över 70 år och ser ut att vara i fin form. Hur bär du dig åt?

Paulsson:
– Jag tycker det är roligt att jobba. Och jag promenerar mycket.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Skåne 2024

Var: Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö

När: 12 september 09.00–16.00, registrering och frukostmingel från 8.15 och branschmingel efter seminariets slut

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknad, näringslivsutveckling och framtiden i Skåne.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här presenterar vi nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:







Partner:

Se en film från ett tidigare event här:




 

Mer från Fastighetssverige