Image

Eklandia bygger nytt på Lindholmen

Transaktioner De sista ytorna i Eklandias Aurora har precis fyllts. Nu går Eklandia vidare och byggstartar under första halvåret 2015 ytterligare ett kontorshus, omfattande 11 000 kvadratmeter, i området.
Publicerad den 24 Oktober 2014
Cecilia Fasth. Bild: Castellum
Cecilia Fasth.

Eklandia köper fastigheten Lindholmen 30:5, parkeringsplatsen på Lindholmspiren mellan Ericsson och Lindholmen Science Park, av Älvstranden Utveckling AB.

- Detaljplanen är klar och vi arbetar nu med bygglovshandlingarna, säger Cecilia Fasth, vd för Eklandia.

Planen är att byggstarta ett modernt kontorshus med stark hållbarhetsprofil under första halvåret 2015.

- Vi är en dominerande fastighetsägare i området och vi har fullt uthyrt i dag. Vi vill ge våra nuvarande hyresgäster möjlighet att växa med oss och det är ett väldigt tryck på marknaden på Lindholmen. Visionen Lindholmen Science Park har förverkligats, och det finns många företag som har nytta av att sitta i den här omgivningen, både företag som i dag sitter i andra delar av Göteborg och i andra delar av Sverige, säger Cecilia Fasth.

Ni påbörjade Aurora utan några klara hyreskontrakt, kommer ni att byggstarta det här också även om ni inte har några avtal klara?

- Det vet jag inte, det får vi ta ställning till då. Vi smyger igång uthyrningsarbetet nu.

Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling, kommenterar försäljningen:
- Försäljningen av fastigheten ligger helt i linje med Älvstranden Utvecklings strategi att avyttra fastigheter som inte klassats som strategiska för bolaget och Göteborgs stad. Inkomsten från försäljningen kommer vi att investera i arbetet med att förverkliga vision Älvstaden, där vi ska bygga en tät, blandad, hållbar och inkluderande stad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige