Image

Einar Mattsson byggstartar i Norra Djurgårdsstaden

Bostäder Einar Mattsson ska uppföra 130 hyresrätter i Norra Djurgårdsstaden. Nu har första gjutningen gjorts.
Publicerad den 27 September 2017
Biträdande finansborgarråd Jan Valeskog och koncernchef Stefan Ränk vid första gjutningen i kvarteret Koppången. Bild: Einar Mattsson
Biträdande finansborgarråd Jan Valeskog och koncernchef Stefan Ränk vid första gjutningen i kvarteret Koppången.

Einar Mattsson genomförde tillsammans med biträdande finansborgarrådet Jan Valeskog och ett 40-tal gäster den första gjutningen i kvarteret Koppången i Norra Djurgårdsstaden. Hyresrätterna är projekterade för Miljöbyggnad Guld med solceller på taket, bergvärme och avloppsvärmeväxlare. Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara 2019.

– För en långsiktig aktör som Einar Mattsson är naturligt att utveckla hyresrätter med hållbara materialval och med smarta energilösningar. Det gör kvarteret attraktivare för boende, det är smart ur förvaltningssynpunkt och ligger också i linje med stadens målsättning för Norra Djurgårdsstaden, säger Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk.

En majoritet av bostäderna i de fyra huskropparna kommer utgöras av tvårumslägenheter. Utöver 63 parkeringsplatser finns även 338 cykelplatser varav de flesta inomhus. Med service i bottenvåningarnas fyra kommersiella lokaler och med konstnärlig utsmyckning på gården vill Einar Mattsson bidra till en levande stadsmiljö.

– Vi vill att alla, oavsett ålder, trivs i kvarteret Koppången. Kvarteret kommer därför att ha en park med konst i form av klättervänliga djurskulpturer för att bli en inspirerande plats för lek och återhämtning, säger Britta Blaxhult, mark- och projektförvärvschef på Einar Mattsson.

Investeringsvolymen för projektet är cirka 350 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige