Image

Ecopilot framgångsrika i brittisk innovationstävling

Bolag Svenska Ecopilot har efter en noggrann urvalsprocess kvalificerat sig till att ingå som en del av ”Wates Sustainable Technology Services Marketplace”. Wates Sustainable Technology Services är en brittisk teknikmäklare som inriktar sig på att välja ut och föra fram innovativ teknik som kan bidra till ökad hållbarhet och energibesparingar. Ecopilot erbjuder programvarutjänster för energioptimering av fastigheter.
Publicerad den 27 Oktober 2017

– Ecopilot är en produkt vi gärna vill se bli tillgänglig för fler. Genom att kvalificera sig och bli en del av vår marknadsplats får Ecopilot snabb tillgång till ett stort antal företag man annars inte skulle komma i kontakt med, säger Dr Zainab Dangana, vd för Wates Sustainable Technology Services.

– Det känns som vi klivit in i en Green Dragons’ Den och kommit ut som segrare. Det här gör oss ännu mer övertygade om att Ecopilot ligger i framkant av en teknisk utveckling där det handlar minst lika mycket om att veta när system kan stängas av som att veta när de behöver slås på. Ecopilot har i det avseendet en mycket avancerad lösning med stor potential att bli en framgång på den brittiska marknaden för energieffektivisering av fastigheter, kommenterar Nick Kirby, ansvarig för Ecopilot UK.

– Det här är ytterligare ett kvitto på att Ecopilot är en mycket innovativ lösning också i en internationell jämförelse. Tillsammans med de partneravtal vi tecknat i Storbritannien flyttar det här fram vår position på en viktig marknad med stora utmaningar och behov att energieffektivisera fastighetsbeståndet, säger Peter Wegdell, vd för Ecopilot AB.

Wates Sustainable Technology Services är en del av The Wates Group, ett av Storbritanniens största privatägda bygg- och fastighetsbolag.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige