Image

Ebab Syd blir Planör

Bolag I nästan fem år har Ebab AB varit hälftenägare i Ebab Syd, som har drivits av Håkan Bäckström och Johan Årsköld. Nu köper duon ut Ebab och bolaget byter namn till Planör AB.
Publicerad den 1 April 2015

De initialt uppsatta målen med bolaget uppnåtts. Ebab Syd AB har gått ifrån att vara 5 till 11 anställda och omsättningen har ökat från 7 till 11 miljoner kronor.

Per den 31 mars 2015 säljer därför Ebab AB sina aktier i Ebab Syd AB, under namnändring till Planör AB, ett av Håkan Bäckström och Johan Årsköld samägt bolag.

Kaarel Lehiste, vd och koncernchef för Ebab AB summerar överenskommelsen:

- Det har varit ett bra och fruktsamt gemensamt arbete som nu övergår till ett samarbete mellan bolagen, dock utan ägarkopplingar. Jag önskar Håkan och Johan stort lycka till i sina satsningar framöver.

Håkan Bäckström, vd för Ebab Syd AB säger:
- Efter fem år av samarbete har vi lyckats ta position i Öresundsregionen. Vi är en lokal aktör och fortsätter vårt framgångsrika arbete att utveckla våra kunder och deras projekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige