Image
Anna-Maja Jöhnemark.
Anna-Maja Jöhnemark. Bild: Ebab

Ebab rekryterar hållbarhetsstrateg

Karriär Ebab rekryterar Anna-Maja Jöhnemark som hållbarhetsstrateg. Syftet med att tillsätta en hållbarhetsstrateg är att ge kunderna en helhetssyn inom området.
Publicerad den 24 Maj 2016

Anna-Maja Jöhnemark är civilingenjör, utbildad på KTH i Stockholm med en masterinriktning inom hållbar samhällsplanering och stadsutformning. Hon har en tydlig målbild och säger:

- Jag vill belysa vad hållbarhet är på riktigt. Det handlar om miljö och teknik, men också hållbara livsstilar och ett nytt tänk för att förstå hur ekologisk och social hållbarhet måste gå hand i hand. För Ebab är det viktigt att samhällsperspektivet ges plats inom fastighetsutveckling.

- Hållbarhet är en enormt stor fråga i fastighetsbranschen och med den kunskap Anna-Maja Jöhnemark har kommer hon att bli till stor hjälp för våra kunder, säger Lennart Berg, vd på Ebab Fastighetsutveckling AB.

De två första synliga exemplen är arbetet med att skapa en hållbar förebild i projektet Yllefabriken, Norrköping, och uppdraget att vara med och utveckla en ny stadsdel, Stora Sköndal, i södra Stockholm med extra fokus på social hållbarhet.

- Mycket i Yllefabriken handlar om att skapa mötesplatser, vilket bygger gemenskap, trygghet och tillit. Här samsas bostäder, kontor och kommersiella ytor och vi vill skapa plats för exempelvis ett coffice som kan vara till tjänst för såväl boende, verksamma och utomstående för att locka breda målgrupper. Detta görs bland annat genom att konceptet integreras med en gemensam reception för kontoren som också kan ta emot exempelvis matkassar till hushållen. Det skapar mervärde och främjar vår tanke om en delningsekonomi, säger Anna-Maja Jöhnemark.

I Stora Sköndal väntar helt andra utmaningar. Här ska 4 000-6 000 bostäder uppföras. Dessutom ska 2 000-3 000 människor arbeta här och all tänkbar service behöver finnas. Här handlar det om stadsutveckling, planering, kvalitetssäkring och samordning.

- Det verkligt unika i Stora Sköndal är att fastighetsägaren uttryckligen vill ha social hållbarhet. För oss innebär det att vi bland annat arbetar konkret med deras vision att skapa inkludering och jämlikhet så att området passar grupper med olika inkomster, ålder, kön, etnicitet, funktionsvariation med mera. Det är oerhört stimulerande att applicera detta hållbarhetstänk här, säger Anna-Maja Jöhnemark.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige