Image

Dragon Gate till salu

Sverige Skandiamäklarna har fått uppdraget att sälja det minst sagt originella pjäsen Dragon Gate i Älvkarleby.
Publicerad den 31 Maj 2017
Dragon Gate. Bild: Skandiamäklarna
Dragon Gate.

Dragon Gate hette ursprungligen Hotell Älvkarlen och byggdes 1986 av det kommunala bolaget Östanå. 2004 köpte kinesen Jingchun Li hotellet, med ambitionen att skapa en plats där kinesisk och svensk kultur ska kunna mötas. Men det har inte riktigt blivit som man tänkt sig. Flera av bolagen som har drivit Dragon Gate har gått i konkurs.

Nu är fastigheten till salu. Pris: ”Kontakta mäklaren”, skriver Skandiamäklarna, som beskriver objektet:

”Dragon Gate har ett otroligt bra skyltläge invid avfarten till Älvkarleby och ligger ca 3 mil söder om Gävle där det dagligen passerar ca 15 000 fordon. Avståndet till Stockholm är ca 14 mil och med tåg tar det 1,5-2 timmar till Arlanda flygplats och Stockholms central. Hotellbyggnaden uppfördes ursprungligen 1986 och genomgick efter 2004 en omfattande renovering och förvandling, till att bli Europas kanske mäktigaste Kinainfluerade byggnad med 58 unika hotellrum i kinesisk stil. Restaurang med plats för upp till 300 gäster och konferensavdelning på plan 8 och 10. Framför hotellet ligger ett Himmelska fridens torg i miniatyr med ett fantastiskt museum innehållandes en terrakottaarmé med 200 krigare i mänsklig storlek. På fastigheten ligger även ett antal byggnader under uppförande för personalbostäder, handel samt ett tänkt träningscenter för Kung-Fu. Ytterligare byggrätter finns ev. på fastigheten. Framför Dragon Gate så har Preem en obemannad automatstation. Efter år av anpassningar har hotellet nu erhållit de tillstånd som krävs för att öppna.”

Arean är 8 000 kvadratmeter och tomten 144 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige