Image

Dombron och Uppsalahems femmiljardersaffär i hamn

Transaktioner Nu är fastighetsaffären mellan Dombron och Uppsalahem, som initierades redan i höstas, klar. Värdet i affären uppgår till fem miljarder kronor.
Publicerad den 6 Maj 2011
Ilija Batljan. Bild: Nynäshamn.se. Bild: nynäshamn.se
Ilija Batljan. Bild: Nynäshamn.se.

I september förra året meddelades att Dombron skulle köpa servicebostäder och bostäder av Uppsalahem till ett värde av tre miljarder kronor och att man samtidigt säljer Studentstaden till Uppsalahem.
Försäljningen av Studentstaden genomförs i två etapper där Uppsalahem initialt köper 51 procent av aktierna i bolaget till ett fastighetsvärde om 1,2 miljarder kronor för att om tre år köpa resterande andelar och då överta förvaltningen.

Studentstadens totala area uppgår till drygt 200 000 kvadratmeter med 4 350 studentlägenheter av vilka 1 700 är studentrum. Servicebostäderna omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 130 000 kvadratmeter. Bostädernas totala uthyrningsbara yta är 67 000 kvadratmeter med cirka 1 000 lägenheter.

Tillträde planeras till den 1 september 2011.

I Dombrons fastighetsinnehav i Uppsala finns goda möjligheter att bygga nya hyresrätter och bostadsrätter. Dombron planerar att bygga 500 lägenheter i Kvarngärdet.
- Det finns utmärkta möjligheter för oss att utveckla våra bostadsområden i samverkan med Uppsala kommun, Uppsalahem och Hyresgästföreningarna, säger Jan-Erik Höjvall, vd Dombron.

- Vår ambition att bidra till utvecklingen av såväl särskilda boenden för äldre som viktiga samhällsfastigheter får nu en väldigt bra start med etableringen i Uppsala, säger Dombrons vice vd Ilija Batljan.

– I och med den här affären kan vi ytterligare öka vårt engagemang för Uppsala som studentstad och vara med och skapa så bra förutsättningar för studenterna som möjligt. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Uppsala universitet, SLU, studentkårer och nationer för att tillsammans utveckla Sveriges bästa studentstad, säger Mikael Rådegård, vd för Uppsalahem.

Värdet på affären uppgår till fem miljarder kronor, vilket gör den till den hittills största fastighetsaffären i Uppsalas historia.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige