Image

Diös utvecklar i Mora

Bolag I början av 2018 öppnar Landstinget Dalarna och Mora kommun sin nya integrerade familjeverksamhet Familjecentralen på Hantverkaregatan i centrala Mora. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna till att innehålla öppen förskola, mödravårdscentral, barnavårdscentral och elevhälsa.
Publicerad den 12 September 2017
Diös utvecklar i Mora. Bild: Diös
Diös utvecklar i Mora.

– Det känns både roligt och viktigt att kunna erbjuda nya lokaler för konceptet Familjecentralen mitt i centrala Mora. Att skapa möjligheter för utvecklade verksamheter som bidrar till att fler antal människor rör sig i Mora är del av vår strategi kring stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att inflyttning sker i början av nästa år, säger Mikael Hedh, affärsområdeschef, Diös Dalarna.

– Vi vill bidra till att göra vardagen lite lättare för Moras barnfamiljer som får en mer lättillgänglig service samlat på ett ställe. Äntligen kan vi gå från ord till handling och skapa en central plats för barn och föräldrar mitt i Mora, säger Anna Hed, kommunstyrelsens ordförande, Mora kommun.

– Det finns stora hälsoskillnader barn emellan kopplat till föräldrars socioekonomiska situation och samhället har ett ansvar att göra något åt detta. Samverkan mellan olika aktörer, till exempel landsting och kommun, är centralt i det arbetet. Konceptet med Familjecentralen sätter barnen och familjerna i centrum vilket är helt rätt, säger Gunnar Barke, landstingsstyrelsens ordförande, Landstinget Dalarna.

Avtalet med Landstinget Dalarna och Mora kommun är ett så kallat grönt hyresavtal, vilket innebär ett gemensamt arbete för att minska energiförbrukning i både verksamheten och i fastigheten, som följs upp årligen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige