Image

Diös tecknar långt kontrakt

Uthyrning Internationella Engelska Skolan, IES, tecknar 20-årigt kontrakt med Diös i fastigheten Kansliet 20 i centrala Falun.
Publicerad den 23 April 2014
Engelska skolan. Bild: Diös
Engelska skolan.

– Diös breda fastighetsportfölj gör det möjligt för våra befintliga hyresgäster att växa på fler orter i norra Sverige. Vi har redan idag ett etablerat samarbete med Internationella Svenska Skolan i Gävle och känner oss stolta över att nu få välkomna dem till Falun, säger Fredrik Thorgren som är chef för Diös marknadsområde Dalarna.

Hyreskontraktet omfattar 4 300 kvadratmeter i fastigheten Kansliet 20 på Trotzgatan 37 C i Falun. Utrymmet kommer att anpassas i etapper och vara fullt utbyggt 2015 med plats för cirka 480 elever i årskurs 4-9.

– Det här är en mycket intressant och viktig etablering för oss. Vi har under flera år kontaktats av föräldrar och näringsliv i Falun. Tack vare etableringen slipper eleverna som idag reser från Falun till vår skola i Gävle, lägga tid på resande. Vår bedömning är att vi kommer att expandera ytterligare inom kort. Vi har redan förfrågningar om att etablera verksamhet redan från förskoleklass, säger Jörgen Stenquist, vice vd på Internationella Engelska Skolan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige