Image

Diligentia renoverar och vill bygga nytt i Jakobsberg

Bygg/Arkitektur Diligentia äger idag tre bostadsfastigheter med över 180 hyresrätter mitt i Jakobsbergs centrum. Dessa totalrenoverar man nu, och tillskapar samtidigt ytterligare 20 hyresrätter i redan befintliga hus. Det finns dessutom en plan att förtäta boendemöjligheterna genom att omvandla parkeringsplatser till parkeringshus och ovanpå dessa bygga bostadshus med gröna gårdar.
Publicerad den 17 April 2015
Diligentia vill utveckla sina fastigheter i Jakobsbergs centrum. Bild: Diligentia
Diligentia vill utveckla sina fastigheter i Jakobsbergs centrum.

- Vi arbetar med en detaljplan och nu är det dags för plansamråd. Det innebär att vi till våren har en utställning på biblioteket i Jakobsberg, och kommuninvånarna bjuds in till samråd, säger Fredrik Brorsson, Diligentias marknadsområdeschef för bostäder i Stockholm. Vår förhoppning är att vi har en färdig och antagen plan för vår bostadsutveckling i området under nästa år.

- Just nu stamrenoverar vi också alla våra 187 hyresrätter. Hela renoveringen och de nya lägenheterna räknar vi med att vara färdiga med i slutet av året, säger Brorsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige