Image

Diligentia på köpsidan igen

Transaktioner Diligentia köper fastigheten Ellenbogen 38 i Malmö, som i folkmun kallas ”Läkarhuset Ellenbogen”, för 88 miljoner kronor. Det handlar om 5 500 kvadratmeter i sex våningar, belägna några minuters promenad från Malmö Centralstation. Säljare är Vasakronan. Det är första gången på 1,5 år som Diligentia köper en fastighet.
Publicerad den 18 Juni 2012
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan.

- Genom detta köp får vi ett stort sammanhängande kvarter tillsammans med vår egen befintliga Ellenbogen 37 om cirka 15 000 kvadratmeter, som ligger precis intill nyförvärvet. Fastigheten, som vi förvärvar av Vasakronan, ligger strategiskt helt rätt för oss, och att vi sedan tidigare äger grannen ger oss goda synergieffekter, berättar Markus Pfister, Diligentias fastighetschef för kontor.

För närvarande investerar Diligentia mycket i befintliga fastigheter och utvecklar i just Malmö den nya stadsdelen Masthusen i Västra hamnen. Parallellt med utvecklingsprojekten tittar man också på andra möjligheter att göra goda affärer.

- Hyresgäst i vårt nyförvärv är Sveriges största privata vårdföretag, Praktikertjänst. Praktikertjänst är en av våra största hyresgäster också i Stockholm, på Odenplan, vilket innebär att vi har god kunskap kring den verksamhet de bedriver och kraven som ställs lokalerna de verkar i. Nu ser vi fram emot att utveckla relationen med dem ytterligare, säger Markus Pfister.

På Diligentia ser man också utvecklingsmöjligheter i det stora kvarter som omgärdas av Djäknegatan, Baltzarsgatan och Snapperupsgatan i form av tillkommande byggrätter.
- Malmö har under det senaste decenniet gjort en resa och gått från industristad till kunskapsstad, och vi tror stenhårt på regionen. Med bland annat vårt utvecklingsprojekt Masthusen i Västra Hamnen, det stora kvarteret Ellenbogen, konserthusfastigheten med Quality hotel, gymnasieskolan Procivitas och Malmö högskolas lokaler vid kanalen vill vi ta en aktiv del i utvecklingen av Malmö, säger Markus Pfister.
- Att köpa och sälja fastigheter är en naturlig del i vår verksamhet och ett sätt att förädla beståndet. Diligentia har kommit med ett bud på Ellenbogen 38 som vi tycker är bra. Därför väljer vi att sälja, säger Vasakronans vd Fredrik Wirdenius.

Leimdörfer var Vasakronans rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige