Image

Detaljplanen för Ikea i Kållered antagen

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Mölndal stad fattade i förra veckan beslut om att anta detaljplanen för Kållered köpstad. Föreslagen ny bebyggelse omfattar ett nytt Ikea-varuhus samt ett shoppingcenter.
Publicerad den 29 Augusti 2016
Ikea byggs samman med köpcentrumet i Kållered. Bild: Ikea
Ikea byggs samman med köpcentrumet i Kållered.

Planen visar att Ikea-varuhuset och shoppingcentret kopplas samman och byggs på pelare en våning över markplan, vilket gör att bilparkeringen kan förläggas under handelsytorna. På så sätt kan området växa utan att ta mer mark i anspråk. Vid varje satsning på ett nytt varuhus strävar Ikea efter att planera och bygga för att möjliggöra en så hög andel kollektivtrafikresenärer som möjligt.

? Vi har haft ett mycket bra samarbete med Mölndals stad i vår gemensamma ambition att utveckla Kållered köpstad. Inte minst är arbetet med att göra området mer tillgängligt, inte bara för bilar, utan även för gång-, cykel- och kollektivtrafik, särskilt viktigt. Ikea vill skapa en bättre vardag för de många människorna och jag och mina kollegor ser fram emot det fortsatta arbetet med att utveckla området, säger Niclas Ramström, etableringschef på Ikea Fastigheter.

? Vi vill inspirera våra kunder att leva ett mer hållbart liv hemma eftersom vi anser är att hållbarhet inte bara är en lyx för några få, utan något som alla ska ha råd med. Ett nytt varuhus skulle skapa ännu bättre möjligheter att låta hållbarhetsfrågorna bli en del av kundens totalupplevelse hela vägen från vardagsrummet till varuhuset. Vi strävar alltid efter att Ikea ska överträffa kundernas förväntningar, både vad gäller våra produkter, vår heminredningskompetens och inte minst miljön i våra varuhus, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef Ikea Kållered.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige