Image

De tar över driften av Friends Arena

Sverige Från och med den 2 maj 2017 är AEG ny operatör på Friends Arena. Arenabolaget och AEG har en gemensam ambition att positionera Stockholm som evenemangsregion och ta upp konkurrensen om attraktiva events med andra städer i Europa. Hyresavtalet mellan AEG och Arenabolaget, som ägs av Svenska Fotbollförbundet och Fabege, är på tio år.
Publicerad den 3 Maj 2017

Stockholmsregionen har två av världens modernaste arenor inom en radie av några kilometer, vilket innebär unika möjligheter att arrangera riktigt stora events. AEG, som nu tar över driften av Friends Arena, driver sedan tidigare arenorna i Globenområdet och är operatör på totalt 120 arenor globalt.

– Vi är naturligtvis stolta över att ha fått förfrågan och förtroendet att driva Sveriges största multiarena likväl hemmaplan för det svenska fotbollslandslaget och AIK i Allsvenskan. Tillsammans med de andra arenorna vi driver i Stockholm, får vi nu ännu större möjligheter att marknadsföra och utveckla Stockholm som evenemangsstad, säger Marie Lindqvist, vd för Stockholm Live och AEG i Sverige.

Genom att intensifiera samarbetet mellan Friends Arena, Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet och Annexet finns det goda möjligheter till att tydliggöra Stockholms erbjudande som evenemangsstad på den internationella marknaden.

– I AEG, med sitt mycket stora internationella nätverk och långa erfarenhet, har vi hittat en välrenommerad samarbetspartner för att fortsätta utveckla evenemangsupplevelsen på Friends Arena och samtidigt positionera Stockholmsregionen internationellt, kommenterar Klaus Hansen Vikström, styrelseledamot i Arenabolaget i Solna.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige