Image
Citycon kan redan nu, tre år före invigningen, presentera ett femtontal nya hyresgäster i Mölndals Galleria.
Citycon kan redan nu, tre år före invigningen, presentera ett femtontal nya hyresgäster i Mölndals Galleria. Bild: Citycon

De nya hyresgästerna i Mölndals Galleria

Uthyrning 2018 invigs nya Mölndals Galleria och redan nu kan Citycon presentera ett femtontal hyresgäster såsom H&M, Systembolaget och Lindex. Ett stort restauranginslag, livsmedelsbutiker, mode och servicefunktioner kommer att göra Mölndal Galleria till en attraktiv mötesplats.
Publicerad den 13 Maj 2015

Mölndals Galleria kommer att ha cirka 70 butiker fördelade på 24 000 kvadratmeter och 650 parkeringsplatser med Citycon som aktiv ägare, utvecklare och förvaltare.

Citycons totala investering beräknas uppgå till drygt 1,1 miljarder kronor (120 miljoner euro). Totalt sett investeras 3,5 miljarder kronor i omvandlingen av Mölndals stadskärna till en modern innerstad med ett brett utbud av handel, bostäder och kontor.

– Citycons strategi är att fokusera på centrala lägen i större städer och Mölndals position som viktig knutpunkt i regionen passar perfekt. Här kommer vi att skapa ett lättillgängligt och trivsamt stadsdelscentrum som möter människors vardagsbehov, berättar Nils Styf, investeringschef på Citycon.

Den nya gallerian kommer att utformas som en integrerad del av innerstaden. Flera ingångar och skyltfönster både inåt och utåt ger en levande stadsbild. Gallerian får ett brett restaurangutbud med fokus vid det västra torget. Centrumet ankras i den andra änden med en större livsmedelsbutik på 3 200 kvadratmeter och Systembolaget. H&M:s butik kommer att omfatta 2 900 kvadratmeter. Andra klara hyresgäster är Lindex, Kjell & Company, Apoteket, Synsam med flera.

NCC har tillsammans med Citycon ett gemensamt projektbolag för utveckling, uthyrning samt uppförande av Mölndals Galleria. Citycon kommer att förvärva NCC:s hälftenandel i gallerian när projektet är färdigställt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige