Image

De har mest nöjda kunder

Event CFI Group har presenterat sitt nöjd-kund-index. Högst upp på tronen stor Aspelin Ramm och Skandia Fastighetheter i kategorierna kontor respektive köpcentrum.
Publicerad den 21 Oktober 2016

För nionde året i rad utsågs Skandia Fastigheters Väla Centrum i Helsingborg till det köpcentrum som har nöjdast hyresgäster i Sverige, enligt undersökningen Fastighetsbarometern Butik. Väla Centrum har ett Nöjd?Kund?Index (NKI) på 86, att jämföra med branschens medelbetyg 73, på en hundragradig skala.

Fastighetsbarometern Butik når 2016 det hittills näst högst uppmätta indexet i barometerns historia, nämligen 73.

- Vi vet att nöjda kunder är otroligt viktigt för branschen, för branschens rykte och för branschens lönsamhet. Därför är Fastighetsbarometern Butik ett utmärkt verktyg för att kartlägga hyresgästernas nöjdhet och för att anpassa förvaltningen utifrån hyresgästernas behov och önskemål, säger Reinhold Lennebo, vd för Fastighetsägarna Sverige.

För kontor blev det Aspelin Ramm som fick högst betyg. Bolaget toppar Fastighetsbarometern Kontor med ett sammanvägt Nöjd-Kund-Index (NKI) på 81,9. Av undersökningen framgår att Aspelin Ramm Fastigheter får särskilt höga betyg av hyresgästerna när det gäller service, anpassning, felanmälan och image, det vill säga att företaget uppfattas som kundorienterat, nytänkande och som en stabil och seriös hyresvärd.

– Det är med stor glädje och stolthet som jag och mina medarbetare tar emot det här erkännandet från våra nöjda hyresgäster. Priset är ett utryck för att vår idé om innovativ fastighetsutveckling med människan i centrum är både framgångsrik och uppskattad. Samtidigt är det ett pris som ger oss energi i vårt fortsatta arbete med att ha Sveriges nöjdaste kunder även under kommande år. Den här är en titel som vi inte släpper ifrån oss frivilligt, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige