Image

De får utveckla bostäder i Salem

Bygg/Arkitektur Concent, HSB, Bovieran och Småa är de fyra utvalda aktörerna som fått förtroende utav Salems kommun att utveckla bostäder i Salem Centrum.
Publicerad den 7 December 2016

Bristen på mindre bostäder och hyresrätter i Salem är stor och totalt planerar kommunen nu att uppföra 400-600 bostäder i området kring Salem centrum. Dessa kommer att fördelas mellan de fyra vinnande aktörerna; Concent, HSB, Bovieran och Småa. I dagsläget är inte fördelningsvolymerna kommunicerade från kommunen, som dock angett att ingen exploatör kommer få mindre än cirka 5000 kvadratmeter ljus BTA. De utvalda aktörerna ska genom en detaljplaneprocess samordna arbetet för att uppnå bästa resultat.

– Det finns en stor potential i området. Det befintliga köpcentrat i området har nyligen bytt ägare och expansionsplaner finns vilket gör att det ihop med de nya bostäderna blir ett rejält lyft för Salem och det är verkligen jättekul att få vara med på den resan, menar Annika Liljegren, fastighetsutvecklare på Concent.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige