Image

Damne fokuserar på ägarbolaget – CA Fastigheter söker ny vd

Bolag Johan Damne kommer framöver att fokusera på sin funktion som vd för moderbolaget Claesson & Anderzén AB. Han lämnar därför CA Fastigheter, som nu söker en ny vd.
Publicerad den 20 Mars 2017
Johan Damne. Bild: CA Fastigheter
Johan Damne.

Som ett led i att stärka ledningsfunktionen för CA-koncernen har ledningen för Claesson & Anderzén AB beslutat att utlysa tjänsten som vd för CA Fastigheter AB.

Johan Damne, som innehaft tjänsten i 17 år kommer i fortsättningen att koncentrera sig på tjänsten som vd och koncernchef för Claesson & Anderzén AB, en tjänst han innehaft parallellt.

Claesson & Anderzén AB med dotterbolag, grundat 1912, är ett familjeägt investmentbolag.

Verksamheten är uppdelad i dels fastighetsverksamhet, CA Fastigheter AB, och dels
investmentbolagsverksamhet, genom CA Investment AB, med hel eller delägda bolag, noterade och onoterade, inom olika branscher. En förstärkning av ledningsfunktionen ger möjlighet att utveckla verksamheterna ytterligare.

Till dess att ny vd för CA Fastigheter AB tillträtt upprätthåller Johan Damne vd-posten precis som tidigare.

CA Fastigheter AB med dotterbolag är ett fastighetsbolag idag verksamt i Sverige, Tyskland, Estland och Ryssland. Fastighetsportföljen uppgår till cirka 660 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta bestående av såväl bostäder som kommersiella ytor. Härutöver bedrivs en omfattande fastighetsutvecklingsverksamhet.

Vid senaste årsskiftet värderades koncernens fastighetsportfölj till elva miljarder kronor.

- Efter många år som vd för både Claesson & Anderzén AB och CA Fastigheter AB har verksamheten för hela koncernen blivit så pass omfattande att Johan Damne framgent kommer att fokusera på rollen som koncernchef. Ansvaret för fastighetsbolaget kommer dock fortsatt att till stor del ligga kvar på Johan Damne som blivande ordförande i styrelsen för CA Fastigheter AB. Jag vill tacka Johan för en enastående prestation som vd i fastighetsbolaget och ser fram emot att han fortsatt leder utveckling av CA koncernen, kommenterar Johan Claesson, ordförande i Claesson & Anderzén AB.

- Det klart att det känns speciellt att lämna över ett operativt jobb i fastighetsbolaget som jag brunnit för under så lång tid. Tidpunkten för en förändring känns dock helt rätt. Såväl vår fastighetsportfölj som våra fastighetsutvecklingsprojekt har blivit mer omfattande varför vi måste tillföra såväl resurser som nya tankar och idéer vilket kommer våra fantastiska medarbetare och därmed företaget till del. Samtidigt släpper jag ju inte fastighetsfrågorna helt då jag fortsatt kommer vara med i övergripande frågor, säger Johan Damne.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige