Image

Dags för öppning av Tolv Stockholm

Stockholm På lördag öppnas SGA Fastigheters mat- och underhållningskoncept Tolv Stockholm på Tele 2 Arena. Den 12 000 kvadratmeter stora ytan är öppen minst tolv timmar om dagen, tolv månader om året och förenar mat, sport, kultur, musik, underhållning, nattklubb, hotell och ny teknik under ett och samma tak.
Publicerad den 23 Oktober 2013

- Tillsammans med det utvecklade Globenområdet, det dynamiska Slakthusområdet och nya Tele2 Arena blir Tolv Stockholm och Stockholms nya stadsdel Söderstaden Sveriges främsta nöjes- och underhållningsdestination, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Tolv Stockholm har tolv innovativa koncept i gatuplan till Tele2 Arena.

Här öppnar exempelvis O’Learys ett nyskapande sport- och eventcenter med en av Europas största sportbarer med jumbotron och inomhusläktare, bowlingcenter, bordtennisavdelning och äventyrsgolf med Stockholmstema.

Tolv Stockholm ska vara huvudstadens nya mötesplats för gastronomiska upplevelser. Ricard Constantinou, matentreprenör och grundare av Panini Internazionale, står bakom Sveriges första korvrestaurang med egen korvfabrik och ett ölbryggeri där det serveras eget arenaöl.

Här finns också en italiensk restaurang med sportprofil, frozen yoghurt-bar, ekologisk matbar samt en helt ny ryskinspirerad deli.

Nöjesdestinationen har världens första mikrohotell belägen inuti en arena med tolv rum, fyra sleep boxes och en bistro. Familjen Ahlbom, den väletablerade krog- och nattklubbskoncernen, storsatsar med bland annat Söderorts största nattklubb med tre dansgolv och en livescen.

I hjärtat av Tolv Stockholm finns fem interaktiva kapslar avsedda för brand experience events, showroom, TV/media-studios, lanseringar, tillfälliga kampanjer med mera, som inbjuder besökaren till interaktion på olika spännande digitala sätt.

- Tolv Stockholm, med sitt innovativa erbjudande och tillsammans med Sveriges ledande restauratörer, garanterar en unik nöjes- och underhållningsupplevelse och utgör med våra arenor norra Europas nya nöjesdestination, säger Mats Grönlund, vd på SGA Fastigheter.

FAKTA/ Tolv Stockholms koncept:

O’Learys Tolv Stockholm Event Center
O’Learys öppnar en av Europas största sportbarer med arenaläktare och en jumbotron, i samma storlek som den i Ericsson Globe. Det finns en pingisbar, bowling med undervattenstema och 3D-effekter, äventyrsgolf med Stockholmstema där man kan spela golf på några av Stockholms mest kända platser, samt ett Race Room.

Bistro & Bo – Microhotell med tolv rum samt bistro/vinbar
I mikrohotellet kan man bo inne i en arena för första gången. Konceptet är unikt med tolv rum, fyra sleep boxes och i entréplanet finns en lättillgänglig bistromeny.

Printz restaurang – Grill Deli Mathall & Korvmakeri
Printz är flera restauranger i en som erbjuder egentillverkad korv och ett stort sortiment av öl. I hjärtat ligger korvmakeriet där korvarna tillverkas för hand. På menyn finns även kött, fågel, fisk, skaldjur och vegetariskt. Printz har även en matsal där menyn är säsongsbetonad, en mathall, en klassisk grill med fast food, samt en deli. I anslutning ligger även en ölhall med 50 tappkranar och 26 olika ölsorter. Ricard Constantinou, som bland annat grundat Panini Internazionale, ligger bakom koncepten.

Enzo’s – Italiensk fotbollsrestaurang
Enzo’s är en klassisk italiensk trattoria där en avslappnad stämning och mat gjord på enkla men bra råvaror är det utmärkande. Italiensk fotboll ligger Enzo’s varmt om hjärtat och det handlar om helhetsupplevelsen; maten, fotbollen, drycken och gemenskapen.

Solidaritet Arena – Nattklubb, krog och livescen
Solidaritet Arena består av en krog samt en nattklubb med tre dansgolv och livescen för intima klubbspelningar. Familjen Ahlbom ligger bakom nattklubbskonceptet, som förutom att driva innerstadskrogarna Storstad, Hotellet och Bistro Rigoletto, har en stark bakgrund inom Stockholms nattklubbsscen med Solidaritet och Olssons Skor i koncernen.

Ballroom 12 – Bankett, event, konferens och festlokal
Ballroom 12 är Stockholms mest anpassningsbara fest- och eventlokal.

Davaj Delikatessen – Deli Bar
Davaj Delikatessen serverar matiga smörgåsar, kall öl och ännu kallare vodka. Inspirationen kommer från Little Odessa i Brighton Beach, Brooklyn och förenar det bästa från Östeuropa med det stora landet i väst.

&E – Secret karaoke
En trappa upp från Davaj Delikatessens lokaler ligger ett undangömt och helt nytt karaokekoncept - &E Karaoke. Här kan man sjunga tillsammans med vänner och bekanta i en helt ny miljö.

Frozzy – Frozen yoghurt
Frozzy serverar frozen yoghurt i åtta olika smaker och belgiska våfflor. Bygg din egen yoghurtbägare och välj mellan 30 olika toppingalternativ och såser. Yoghurten är ekologisk, fettfri och innehåller endast naturliga råvaror. För laktosintoleranta finns även ett stort utbud av goda sorbet-sorter.

Freshii Eat Energize - Färska och näringsrika måltidsval för folk i farten
Freshii erbjuder sallader, burritos, wraps, skålar med ris, yoghurt, frukost och soppor tillagade med förstklassiga, färska ingredienser. Freshiis grundare, Matthew Corrin, öppnade den första butiken i Toronto 2005 och konceptet finns i dag på över 50 platser runt om i världen.

# Tolv Stockholms interaktiva kapslar
I hjärtat av Tolv Stockholm finns fem interaktiva kapslar avsedda för brand experience events, showroom, TV/media-studios, lanseringar, tillfälliga kampanjer med mera, som inbjuder besökaren till interaktion på olika spännande digitala sätt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige