Image

Da Matteo första hyresgästen till Fredstan

Uthyrning I slutet av sommaren välkomnas da Matteo till Drottninggatan 58 i Göteborg. Det nya caféet öppnar som första officiella hyresgäst mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.
Publicerad den 5 Juli 2017
Fredstan. Bild: Wester Elsner
Fredstan.

Det finns en gemensam vision om att lyfta stadsdelen och tillsammans med staden och övriga fastighetsägare göra det till en mer attraktiv plats.

Da Matteo har fått flera utmärkelser och bara i år har företaget vunnit fyra svenska kaffemästerskap, och kommer att stärka Fredstan som mötesplats.

Hufvudstadens initiativ till att stärka utbudet kring Fredsgatan inleddes redan 2016 med öppningen av det internationella modevarumärket Michael Kors första butik i Göteborg. Nu går satsningen in i nästa fas. Genom att såväl bevara som modernisera delar av området vill Hufvudstaden skapa en levande stadsdel präglad av en tydlig identitet, charmiga gatumiljöer och många mötesplatser. Arbetet med att utveckla Fredstan sker i samarbete med Vasakronan, Göteborgs Stad och övriga fastighetsägare i området.

- Hufvudstaden är kända för långsiktighet och därför jobbar vi inte bara med att utveckla våra fastigheter utan även områdena mellan husen. Fredstan är ett initiativ som tar tillvara på den stora potential som finns i kvarteren kring Fredsgatan, säger Fredrik Ottosson, Chef affärsområde Göteborg, Hufvudstaden.

Da Matteo - Fredstans första officiella hyresgäst – öppnar sitt nya café på Drottninggatan 58 i slutet av sommaren och etableringen blir företagets sjätte i Göteborg. Här kommer deras prisbelönta specialkaffe, hemgjorda bakverk och lättare mat serveras både inomhus och på en uteservering.

- Vi ser fram emot att öppna vårt nya café på ett av Göteborgs mest centrala lägen, i hjärtat av Fredstan, säger Christofer Landström, vd på da Matteo.

Företaget utnämndes 2015 till Sveriges bästa café av White Guide Café med motiveringen: ”För att ha skapat en mötesplats för alla med både hjärta, expertis och hög servicenivå, där både det egenrostade kaffet och bakverken från det egna bageriet håller en extremt hög kvalitet”.

- Vi är glada över att kunna välkomna da Matteo till en av våra fastigheter i Fredstan. Öppningen är helt i linje med vår strategi för Fredstan - att skapa inspirerande shopping med en mix av svenska och internationella varumärken och därtill passande caféer och restauranger som gör området trivsamt och levande, säger Cathrine Söderström, chef Affärsutveckling butik, Göteborg, Hufvudstaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige