Image

D Carnegie: Nej till budpliktsbud

Bolag På måndagsmorgonen kom det officiella budpliktsbudet från Blackstone – ägarna erbjuds 100 kronor per aktie. D Carnegies budkommitté rekommenderar aktieägarna att tacka nej.
Publicerad den 17 Oktober 2016

Kommittén konstaterar att priset per aktie som Vega Holdco (Blackstone) erbjuder innebär en rabatt om cirka 6,0 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen om 106,43 kronor för bolagets B-aktie på Nasdaq Stockholm under de tre senaste månaderna fram till och med den 14 oktober 2016, det vill säga den sista handelsdagen före Budpliktsbudets offentliggörande.

Jämfört med stängningskursen om 102,50 kronor för Bolagets B-aktie på Nasdaq Stockholm den 14 oktober 2016 innebär Budpliktsbudet en rabatt om cirka 2,4 procent. Kommittén konstaterar vidare att priset per aktie i budpliktsbudet motsvarar det pris per aktie som Vega Holdco betalade vid förvärven av de tre större aktieägarnas aktier i enlighet med avtalen som träffades den 15 juli 2016.

Bedömningen grundar sig även på Handelsbankens värderingsutlåtande avseende skäligheten från finansiell synvinkel för aktieägarna i D. Carnegie & Co av Budpliktsbudet. Enligt värderingsutlåtandet är Handelsbankens uppfattning att budpliktsbudet, med förbehåll för de förutsättningar och antaganden som anges i utlåtandet, inte är skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna i D. Carnegie & Co.

Kommittén bedömer emellertid att det kan vara positivt för bolaget att en välkänd fastighetsinvesterare som Blackstone är ny huvudägare och kan bidra till bolagets fortsatta utveckling.

Styrelseledamoten Mats Höglund är ordförande i budkommittén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige