Image

Cushman & Wakefield rekryterar nordisk research-chef

Karriär Håvard Bjorå, närmast från MSCI (tidigare IPD) har rekryterats till en ny roll som Head of Nordic Research på Cushman & Wakefield.
Publicerad den 1 Juli 2016
Håvard Bjorå. Bild: Cushman & Wakefield
Håvard Bjorå.

I den nya rollen blir Håvard Bjorås ansvar att bygga upp plattformen för nordisk Research och att utveckla ett samordnat analysarbete i regionen för Cushman & Wakefield.

Håvard Bjorås har över tio års erfarenhet av affärsutveckling inom datainsamling och fastighetsanalys, samt portfölj- och marknadsanalyser till såväl nordiska som internationella fastighetsinvesterare. Närmast kommer han från en roll som Vice President hos MSCI (tidigare IPD) med ansvar för verksamheten och kunder inom hela Norden.

Inom IPD har Håvard haft ytterligare ett antal ledande positioner såsom Nordic Head of Business Development, Nordic Deputy Managing Director samt Country Manager för såväl Norge som Sverige. Han har tidigare arbetat i hela Norden men också i Storbritannien.

Håvard har en MSc i Operational Research från University of Stathclyde, Glasgow, kurs i Företagsledning från Handelshögskolan i Stockholm samt en Bachelor of Management från Handelshøyskolen BI i Norge. Han tillträder sin nya nordiska roll i september 2016. Samtidigt kommer Håvard också att arbeta i Norge som Head of Research på Cushman & Wakefield.

- Norden blir mer och mer en investeringsmarknad och vi ser ett ökat intresse för cross border-investeringar. Då måste vi kunna erbjuda våra kunder enhetliga beslutsunderlag i regionen. Vi är otroligt nöjda med rekryteringen av Håvard till Cushman & Wakefield. Med sin starka analysbakgrund och erfarenhet av investeringsstrategier kommer han att bli en stor tillgång för våra kunder, säger Agneta Jacobsson, Head of Sweden and the Nordics, Cushman & Wakefield.

- Jag ser fram emot att i min nya roll utveckla en gemensam analysplattform över landsgränserna och kommer att kunna bidra till såväl dagens kundrelationer med specifikt nordiskt fokus men också till nya intressenter. Genom Cushman & Wakefields starka lokala förankring i de nordiska länderna i kombination med det stora internationella nätverket finns de allra bästa förutsättningarna för att kunna lyckas, säger Håvard Bjorå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige