Image

Culture Casbah-JV köper 1 650 lägenheter

Bygg/Arkitektur De fyra bolagen som står bakom Culture Casbah i Rosengård kommer, förutom att bygga det 22 våningar höga tornet, att köpa 1 650 befintliga lägenheter i närområdet. JV:t består av MKB, Heimstaden, Balder och Victoria Park.
Publicerad den 6 Oktober 2016

Culture Casbah är ett unikt stadsutvecklingsprojekt, som i ett första skede kan tillföra Rosengård 200 nya bostäder och 30 lokaler för affärsverksamhet. Det 22 våningar höga Tornet blir östra Malmös nya landmärke.

- Vår ambition är att Culture Casbah ska bli Malmös nästa stora stadsutvecklingsprojekt. Culture Casbah kan göra Rosengård till en del av centrala Malmö på ett sätt som inte har gjorts tidigare. Utöver de 200 nya lägenheter som planeras räknar vi med ytterligare 300 nya bostäder i närområdet. Vi är glada att det finns ett starkt intresse att investera i Rosengård och ser fram emot ett utvecklande samarbete, säger Terje Johansson, vd för MKB Fastighets AB.

Culture Casbah möjliggörs genom att MKB Fastighets AB tillsammans med fastighetsbolagen Balder, Heimstaden och Victoria Park bildar ett gemensamt bolag som dels förvärvar 1 650 befintliga lägenheter i närområdet, dels står för byggandet av 200 nya lägenheter och 30 lokaler för affärsverksamhet, samt ett nytt landmärke i form av det 22 våningar höga Tornet.

- För Balders del känns det oerhört positivt att vi fyra fastighetsbolag samverkar, säger Erik Selin, vd för Fastighets AB Balder.

- En positiv utveckling av Rosengård kommer att öka attraktiviteten för Malmö som helhet. Ökad sammankoppling mellan stadens olika delar kommer att bidra till att göra Malmö än mer levande och intressant som bostadsort, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden AB.

- Vi har alla ett intresse av att utveckla Malmö i allmänhet och Rosengård i synnerhet. Tillsammans får vi bättre förutsättningar för att göra det på både kort och lång sikt, vilket kommer att öka trygghet och trivsel för alla boende i områdena, säger Peter Strand, vd för Victoria Park AB.

Slutlig överenskommelse mellan parterna är planerad att vara klar under oktober månad. Projektet genomförs under förutsättning av Malmö kommunfullmäktiges godkännande. Att persontrafik kan upprättas på Malmöringen med en station vid Rosengård och att planerade byggrätter erhålls är också väsentliga delar för projektets förverkligande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige