Image
Corallen bygger nytt i Jönköping.
Corallen bygger nytt i Jönköping.

Corallen bygger nytt i Jönköping

Uthyrning Corallen bygger ett nytt kontorshus på A6-området i Jönköping, Trafikverket blir den största hyresgästen. Byggnaden, omfattande 2 500 kvadratmeter, ska stå klar vid halvårsskiftet nästa år.
Publicerad den 28 Juli 2014

- Vi har sedan tidigare utvecklat och byggt fastigheter på A6, och kontorsefterfrågan är fortsatt god på området. Därför har vi arbetat efter möjligheten att utnyttja våra egna byggrätter för att tillgodose behovet av efterfrågade ytor, säger Peder Karlén, fastighetschef på Corallen i Jönköping.

Byggnaden, som uppförs på Bataljonsgatan, kommer att bli en tydlig profilfastighet och inrymma cirka 2 500 kvadratmeter kontor. Byggnaden är i princip fullt uthyrd innan byggstart, Trafikverket kommer att hyra övervägande del av huset och etablera sitt regionkontor och sin förarprovsverksamhet där.

– Corallen har en bred erfarenhet av att producera och utveckla effektiva och flexibla kontor, och vi upplever ett bra intresse för de ytor som vi tillskapar. Nu är vi mycket glada över att ha slutit ett långsiktigt avtal med Trafikverket, som efterfrågat just en sådan produkt, säger Peder Karlén.

Byggnationen kommer att påbörjas inom kort och beräknas stå färdigt vid halvårskiftet nästa år. Corallens totala investering beräknas uppgå till 60 miljoner kronor. Gärahovs Bygg AB har fått uppdraget att uppföra byggnaden.

– Förutom att skapa flexibla ytor för våra hyresgäster har vi ett stort fokus på miljöfrågorna. Sedan 2007 har vi minskat vår energiförbrukning med 27,5 procent och alla våra nybyggnadsprojekt sedan 2011 genomförs enligt klassificeringssystemet Miljöbyggnad. I detta projekt innebär det att vi jobbar mycket med materialval, energiförbrukning och inomhusklimat, säger Thomas Bergström, byggprojektledare på Corallen i Jönköping.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige