Image

Coop Fastigheter säljer Kungälvsprojektet

Transaktioner Coop Fastigheter säljer sitt utvecklingsprojekt i Kongahälla i Kungälv, norr om Göteborg till Adapta Fastigheter. Projektet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter handel och kommer bland annat att innehålla en stor Coop-butik.
Publicerad den 25 Juni 2015

Handelsprojektet är en del i ett större utvecklingsprojekt invid E6:an. Med omkring 900 bostäder, varierad handel och grönområden är Kongahälla det största nybyggnadsprojektet i Kungälv i modern tid.

- Försäljningen av projektet ligger i linje med den renodlingsprocess av KF-koncernen som påbörjades 2013. Koncernen ska över tid avyttra de verksamheter eller tillgångar som inte är direkt kopplade till Coops kärnverksamhet, det vill säga dagligvaruhandel. Det viktigaste är dock att vi gör det vi hela tiden velat, nämligen etablera en ny Coop-butik i Kungälv, säger Helena Liljedahl, vd på Coop Fastigheter.

Planerad byggstart för handelsplatsen är våren 2016, men redan nu pågår omfattande markarbeten på platsen.

- Det viktigaste för oss är att utbudet i handelsanläggningen blir så bra att Kungälvsborna stannar och handlar sina varor där. Ambitionen är att hitta ett utbud som för att man kan handla allt man behöver på hemmaplan, säger Per Thörnqvist på Adapta Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige