Image

Concent utvecklar bostäder i Torslanda

Bostäder I området kring Amhults Torg, precis invid Torslanda Golfklubb, planerar Concent att utveckla upp till 39 nya bostäder.
Publicerad den 11 Februari 2016
Concent planerar för upp till 39 nya bostäder i Torslanda. Bild: Concent
Concent planerar för upp till 39 nya bostäder i Torslanda.

Concent planerar att bygga tre mindre flerfamiljshus innehållandes cirka 39 lägenheter med bostadsrätt om 2-4 rum och kök. Bostäderna blir ljusa och funktionella samt uppfyller dagens krav på ett förstklassigt modernt boende där läget nära centrum och naturen nyttjas på bästa sätt. De varierande hushöjderna i olika formationer kommer att ge området en intressant karaktär som ett alternativ till de lite högre husen i Amhult centrum.

– Möjligheten att bo i intill till en vacker golfbana i anslutning till Västethavet, så nära Göteborg har skapat ett rekordstort intresse. Vi planerar för säljstart under första kvartalet 2017, säger Johan Gustafsson, projektledare på Concent.

Området ligger 20 minuter från centrala Göteborg och i omedelbar närhet till Amhult Torg. Med golfbanan precis runt knuten blir det lätt för de boende att glida in för en träningsstund på rangen eller putting greenen.

Torslanda Golfklubb ligger på Hisingens sydvästra sida alldeles vid havet och i omedelbar närhet till Amhult Torg. Från vissa delar av banan ser man ända ut till Vinga fyr och båk. Klubben är en fullängds 18-hålsbana par 71 av linkskaraktär. Klubben har också en åttahåls korthålsbana av Pay and Play-typ med bunkrar och riktiga greener. Golfklubben erbjuder inte bara golf utan också en sports club och ett aktivt klubbliv.

Säljaren av marken är dels en privat fastighetsägare och dels Göteborgs kommun.
– Planområdet saknar i dag detaljplan. Vi kommer att driva planändringen och beräknar att komma igång med att bygga kvartal tre 2017, säger Johan Gustafsson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige