Image

Concent miljardsäljer projekt

Transaktioner Concent Holding har tecknat avtal om försäljning av fastigheter om 760 lägenheter med en total bostadsyta om cirka 37 000 kvadratmeter till Nischer AB. Det totala värdet av bestånden uppgår till 1 133 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Augusti 2015

Nischer är noterat på First North och är på väg att ändra inriktning mot investeringar i fastigheter.

Bolaget genomgår just nu en stor ägarförändring.

En samling externa investerare har avtalat om förvärv av samtliga av huvudägaren Avalanche Capitals aktier. Styrelseordföranden Tommy Marklund går in som delägare i bolaget.

- Vi är inne i ett intensivt skede av uppbyggnad i den nya verksamhetsinriktning som nyligen aviserades. Att jag nu blir ägare är naturligt mot bakgrund av mitt långsiktiga engagemang i den nya verksamheten, säger Nischers styrelseordförande Tommy Marklund.

De nya huvudägarna i Nischer avser inom kort kalla till en extra bolagsstämma för att bland annat välja ny styrelse i bolaget.

Fastigheterna som Concent nu säljer till Nischer är i olika stadier av utveckling och Concent Holding har fått i uppdrag att slutföra utvecklingen och produktionen vilket kommer att ske löpande fram till slutbesiktning av fastigheterna.

Affären kommer att påverka Concent Holdings resultat efter skatt positivt med sammanlagt 237 miljoner kronor. vilket fördelas om 151 miljoner kronor under tredje kvartalet och 86 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2015.

– Concents förändring under 2014, från konsultverksamhet till utveckling och försäljning av fastigheter i tillväxtorter, visar sig redan framgångsrik. En stor del av de bostäder som denna försäljning inbegriper avser små, smarta hyresrätter vilket förutom en bra affär för oss även gör att vi är med och bekämpar bostadsbristen, säger Concents vd Runar Söderholm.

– Affären blir ett naturligt första steg för vår nya verksamhetsinriktning. De förvärvade bestånden består av hyresrätter under uppförande med potential till goda kassaflöden. Beståndet kommer att ingå i vår långsiktiga förvaltning, säger Nischers vd Wilhelm Burman.

Värderingen har genomförts med hjälp av Newsec. Affären väntas tillträdas under september och december.




- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige