Image

Concent får uppdrag för storsatsning i norr

Bygg/Arkitektur Jättesatsningen Barents Center, omfattande 70 000 kvadratmeter, ska binda samman svenska Haparanda och finska Torneå. Concent har nu fått i uppdrag av initiativtagarna Iquity AB att svara för projekteringsledning och strategisk rådgivning.
Publicerad den 24 September 2013

Barents Center ska bli ett multi-use center, en ”stad i staden”, som sammanbinder Haparanda och Torneå över nationsgränsen mellan Finland och Sverige och som kommer att utgöra en given mötesplats för invånarna i den vidsträckta Barentsregionen.

Bakom projektet står Iquity AB, en del av Avalanche Capital-koncernen, som ägs av Mikael Fahlander.

Byggstart planeras till våren 2014. Huvudansvarig arkitekt är Wester + Elsner.

Barents Center omfattar 70 000 kvadratmeter och innehåller shoppingcenter, hotell, multiarena, gymnasieskola, kontor, bio och innovationscenter.

- Rolf Andersson
rolf@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige