Image

Commerz Real säljer 32 000 kvadratmeter i Finland

Transaktioner Commerz Real säljer kontorsfastigheten Life Science Center Keilaniemi i Esbo, Finland, till Niam. JLL har varit rådgivare till säljaren.
Publicerad den 16 December 2016

Life Science Center Keilaniemi-fastigheten består av fem sammankopplade kontorshus färdigställda mellan 2004 och 2008 och har en uthyrningsbar yta och cirka 32 000 kvadratmeter. Fastigheten gynnas av ett strategiskt läge i Keilaniemi, ett av Helsingfors mest eftertraktade kontorsområden, nära den nya tunnelbanestationen i området.

Fastigheten har en uthyrningsgrad om 93 procent, med hyresgäster som det statsägda IT-servicebolaget CSC, läkemedelsföretagen Bayer Nordic och Ratiopharm, samt de globala bolagen Capgemini och Konica Minolta.

Commerz Real har ägt fastigheten sedan 2009. Avyttringen av Life Science Center Keilaniemi medför av Commerz Real sålt samtliga av sina fastigheter i Finland, då de tidigare i år sålt kontorsfastigheten Lintulahti i Helsingfors innerstad.

Köpeskillingen är konfidentiell, men enligt JLL är transaktionen den hittills största försäljningen av en enskild kontorsfastighet på den finländska fastighetsmarknaden under 2016.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige