Image

Colliers får globalt uppdrag för Ramböll

Bolag Colliers International har utsetts att tillhandahålla hyresadministration, transaktionshantering och strategiska konsulttjänster för ingenjörsfirman Ramböllkoncernen.
Publicerad den 23 Maj 2016
Dan Törnsten. Bild: Colliers International
Dan Törnsten.

Ramböll är ett internationellt ingenjörsföretag med huvudkontor i Danmark, över 13 000 anställda, intäkter på 1,45 miljarder euro och verksamhet i 35 länder. De har en stark närvaro i Norden, Nordamerika, Storbritannien, det europeiska fastlandet, Mellanöstern och Indien, och dessutom en betydande representation i Asien, Australien, Sydamerika och Afrika söder om Sahara.

Dan Törnsten, vd för Colliers i Sverige:
- Ramböll har en omfattande verksamhet världen över, så att vinna fullmakten att representera dem globalt är en stor möjlighet för Colliers International. Vi ser fram emot att kunna vara rådgivare åt dem i deras tillväxt.

Ernie Himsl, chef för EMEA Corporate Solutions på Colliers International:
- Colliers närvaro i flera länder gör att vi kan uppfylla Rambölls specifika behov i de länder där de har en stark närvaro och se till att ge dem konsekvent service på alla marknader. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Rambölls Global Facility Management & Real Estate team för att förbättra produktiviteten hos Rambölls fastigheter genom effektiv drift över deras globala arbetsplatser.

Ramböllkoncernens finanschef Michael Rosenvold:
- Vi är entusiastiska över vårt partnerskap med Colliers International. Vi ser framtiden som "ett team" som engagerar sig i att få ut mesta möjliga från vårt fastighetsbestånd och därigenom både ger och driver på produktivitet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige