Image

Collector noteras i juni

Bolag Bank- och finansaktören Collector – som har Balder som huvudägare och en stor del av fastighetsbranschen som kunder – noteras på Nasdaq Stockholm i juni.
Publicerad den 15 Maj 2015
Stefan Alexandersson och Lena Apler. Bild: Collector
Stefan Alexandersson och Lena Apler.

Balder äger i dag 48 procent av aktierna. Collector kommer att nyemittera aktier för cirka 400 miljoner kronor i samband med noteringen, vilket medför att Balders ägarandel minskar med några procent. Balder kommer inte att avyttra några aktier i samband med noteringen.

Under förutsättning att marknadsförhållandena bedöms som goda, förväntas första handelsdagen för Collector vara i början av juni 2015.

Lena Apler, Collectors grundare och arbetande styrelseordförande, kommenterar:

- Collector har under våra 16 år haft en obruten stark tillväxt- och vinstkurva. Hela vår kultur präglas av öppenhet, tillväxt och transparens. För att fortsätta tillväxten känns börsen som ett naturligt och självklart steg. Att noteras på börsen är ett kvitto på att man kan kombinera entreprenörskap och stark tillväxt med hög kvalitet.

Stefan Alexandersson, Collectors vd, kommenterar:

- Första kvartalet 2015 hade vi vår starkaste kundtillströmning någonsin och antalet privatkunder överstiger nu 3 miljoner. Som vd är jag stolt över våra medarbetare och vad vi presterar tillsammans. Noteringen ger oss en bättre tillgång till kapitalmarknaden och ökar kännedomen om Collector, vilket tillsammans med vår starka tekniska plattform kommer att fortsätta driva vår tillväxtstrategi.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige