Image

Codesign skapar nytt huvudkontor åt Keolis

Bygg/Arkitektur Keolis huvudkontor och trafikledning har flyttat ihop i nya lokaler utformade av Codesign. Konceptet Staden som aldrig sover anspelar på staden med sin puls och kontoret med sina flöden. Keolis verksamhet pågår dygnet runt och företagets bussar är blodomloppet som tar resenärer dit de vill, både dag och natt.
Publicerad den 14 Oktober 2014
Keolis huvudkontor. Bild: Codesign
Keolis huvudkontor.

– Vi har velat skapa en lekfull och urban miljö som förmedlar berättelsen om vad Keolis är och gör, säger Linda Fredén, en av arkitekterna i Codesigns team.

I samband med flytten genomgår Keolis en stor förändring då de tidigare har suttit i lokaler med cellkontor och fasta arbetsplatser. Den nya öppna lokalen, där ingen av medarbetarna har en egen plats, skapar utrymme för mer flexibilitet och interaktion.

Drygt 200 personer ska arbeta i lokalerna som sträcker sig över 2 300 kvadratmeter i ett plan och har karaktären av en stad med gator, parker och torg där resenären – oftast en medarbetare, men även kunder och andra besökare – är i fokus.

Receptionen för tankarna till en biljetthall. I centrum pulserar torget med sitt café, och ju längre bort från detta man rör sig desto mer fokuserade arbetsmiljöer hittar man, samtidigt som stadens brus avtar.

Lösningarna utmärks av en ekonomisk medvetenhet. Teamet har letat alternativ till att köpa nya inventarier och istället valt att lacka om förvaringsmöbler. Gamla bussäten fungerar som sittbänkar i samtalsrummet och fungerar samtidigt som ljudabsorbenter.

Codesigns uppdrag sträcker sig hela vägen från lokalsök till inflyttning. En stor utmaning var tiden, men Codesigns sätt att arbeta tätt i teamet gjorde det möjligt.

– Vi har haft stor frihet att göra vårt jobb på det sätt som vi ser är bäst. Keolis har haft förtroende för vårt sätt att arbeta och resultatet är en konceptmässigt konsekvent miljö med kreativ höjd, säger Linda Fredén, och Moa Rydberg Dahlin, en annan av arkitekterna på Codesign, lägger till ett exempel:
– Vi har försökt efterlikna stadens dramatik och variation genom skuggmålningar, och när armaturerna dimmras kastar de skuggor som bildar bladverk på väggarna och för tankarna till en parkmiljö.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige