Image

Codesign har skapat Stockholms Stadsmissions nya kontor

Bygg/Arkitektur Efter nästan hundra år i charmiga men trånga lokaler i Gamla Stan har Stockholms Stadsmission flyttat till ett nytt modernt kontor i Liljeholmen. I inredningen har Codesign tagit vara på befintliga möbler och lagt till element som stärker identiteten, synliggör de olika verksamheterna och svarar bättre mot de behov som finns.
Publicerad den 18 Augusti 2014

– Vi ville förlänga Stadsmissionens vision om ett mänskligare samhälle för alla till att även omfatta huvudkontoret, och utforma ett mänskligare kontor. Vi har försökt skapa ombonade, mjuka miljöer med mycket färg och textilier. Receptionen till exempel är byggd på den gamla stommen som vi målat och klätt med kuddar, säger Johanna Nenander, arkitekt på Codesign.

Det nya huvudkontoret är på 740 kvadratmeter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige